Bøger skrevet af Mette Miriam Sloth

(tidligere Mette Carendi)


Mettes bøger kan købes på Saxo.dk via linket her eller høres via lydbog på Mofibo.

Læse mere om bøgerne nedenfor:

Samtaler med min imaginære datter

Samtaler med min imaginære datter er en hyldest til kvinden og manden, pigen og drengen og til alt det, der udfolder sig mellem dem.

Bogen forsøger at sætte ord på og vise dig, hvordan du:

Bogen er til hende og ham, der ønsker at forstå sig selv bedre, så det bliver muligt at række ud over sig selv og være der for den anden i kærlighed.

Uddrag af forord

Nogle gange oplever man sådanne bøger, som sætter ord på noget, man selv mangler ord for. Og sådan en bog sidder du med i hænderne nu.

Mette stiller det helt afgørende spørgsmål, som rigtig mange par må stille hinanden: ”Hvad skal vi overhovedet med parforholdet, i en tid hvor vi mere er sammen på grund af følelser end på grund af overlevelse?” Det må være op til det enkelte par. ”Vil jeg være tryg, hygge mig, eller vil jeg gå ind i en dybere udvikling?” Uanset hvilken vej vi vælger, kan det virkelig betale sig at forstå nogle af de grundlæggende dynamikker mellem det maskuline og det feminine. I mænd såvel som kvinder. For de forskelligheder er ofte årsag til meget mere lidelse, end hvad der er nødvendigt – af den simple grund, at vi ikke forstår forskellene og derfor oversætter den andens forskellighed til, at den anden eller jeg selv må være forkert.

På mange måder kan bogen føles drømmende og idealistisk. Det er den for så vidt også. Den beskriver et ideal, vi alle bør stræbe efter og kontinuerligt må acceptere, vi ikke helt har greb om. For vi har i den grad brug for nogle ledestjerner. Og hvilken én du sidder med her!

Frej Prahl

Psykolog & parterapeut

Uddrag af indledning

Hvis jeg havde en datter, var der mange ting, jeg gerne ville fortælle hende om det at være en pige og en kvinde – viden jeg selv savnede, da jeg begyndte at interessere mig for drenge og mænd, blev en andens ægtefælle (og senere skilt), blev mor og skulle jonglere arbejdet, passionen, spiritualiteten og familielivet på en og samme tid. Mit moderskab viste sig kun at skulle omfavne en søn, men han har om nogen også brug for at forstå piger og kvinder. For mange mænd fortæller mig, at de famler i blinde og alt for ofte snubler på måder, der skubber deres intimpartner længere væk, end de formår at trække hende tæt. Mange mænd føler sig splittede mellem parforholdet og den personlige frihed, forstået som at hvis de vælger det ene, er de nødt til at give afkald på det andet, og her fravælger en del derfor at indgå i faste parforhold, eller lukker ned i forholdet på måder, der gør, at kvinden på et tidspunkt går. Men det er ikke kun mændene, der har det svært. Alt for mange kvinder føler sig også splittede, dog på lidt andre måder. De oplever, at de skal vælge mellem parforholdet og kærlighedslængslen, da de ikke føler, de kan skabe den følelsesmæssige dybde i relationen til en mand, som de har brug for. Mange kvinder giver derfor afkald på parforholdet og vælger at gå vejen selv.

Parforholdet ligner altså efterhånden en truet dyreart, der står på grænsen til at uddø. Men er parforholdets dødsskrig måske nærmere fødselssmerter, vi skal lære at stå igennem, så en ny intimitetsform kan få lov at se dagens lys? Måske en form hvor kønnenes forskellighed viser sig at være berigende og ikke bekrigende? …

Det er relationsdansen, der både indeholder ekstase, ynde såvel som tåkrummende snublerier, jeg efter bedste evne beskriver i bogen, der på mange måder er formet som samtaler med min imaginære datter. Bogen er dog lige så meget skrevet til mit yngre selv og til alle de unge piger og drenge, kvinder og mænd, der måtte finde samtalerne brugbare i forhold til at forstå følelser, begær, tiltrækning, frihed og hvad der skal til for, at du som menneske kan navigere i dette modsatrettede virvar.

Anmeldelser

“Det er jo ingen hemmelighed, at Mette er en hamrende dygtig terapeut og formidler på børneområdet – både Harmoniske Unger OG Tænd For Forbindelsen står fysisk i min reol til stor inspiration og hjælp i min hverdag med ting, vi simpelthen lærer ALT for lidt om efter min mening. Mange af Mettes onlineforedrag er ligeledes indtaget (ikke mindst Fra Mistrivsel Til Trivsel, som burde være inspirationskilde eller debatoplæg på det børnefaglige område.).

Det er fantastisk , at Mette nu også har sendt en utrolig velskreven bog om dansen mellem det feminine og det maskuline ud til “fortæring” af læserne, for den falder på et uhyre tørt sted!

Jeg elsker titlen “Samtaler med min imaginære datter”; det er nemlig så vanvittig rammende en titel.

Bogen er oprustning til voksenlivet, til samliv, til både kortere og længere udvekslinger med intimpartnere. Det er lærdom, vi burde have på skoleskemaet! -Den bog er en humanmanual i læring om det feminine og det maskuline i pardans, i relationer, men også hvordan det feminine og det maskuline fungerer i du som individ; hvordan dine reaktioner og dansetrin ser ud fra et rent biologisk-neurologisk-kemisk perspektiv.

Var denne bog inspirationskilde i almen undervisning i dét at være menneske, ville vi måske ikke have så mange forliste parrelationer/ægteskaber; så mange både unge og voksne, der går rundt med en følelse af “at være forkert”; voksne, der vælger at gå gennem livet alene, fordi de ikke orker at kaste sig ud i flere forsøg på parrelationer – ganske enkelt, fordi vi ville være mere bevidste og dermed mere trygge i vores menneskelige reaktions- og adfærdsmønstre. Dette gældende BÅDE mænd og kvinder.

Mette – TAK for en FANTASTISK og velskrevet bog!

De største lykønskninger og i taknemmelighed – Kristine”

Samtaler med min imaginære datter kan bl.a. bestilles på saxo.com. Den findes også på lydbog på Mofibo.

Bogen er også i katalog hos samtlige boghandlere, så de kan bestille bogen hjem til dig, vælger du en fysisk butik.

Harmoniske Unger

Harmoniske unger – med kærlighed og nærvær er den første bog i Danmark, der tager forældre følelsesmæssigt i hånden hele vejen fra undfangelse og igennem barnets første syv leveår. Bogen giver et solidt teoretisk fundament, såvel som den byder ind med masser af konkrete tips, råd og personlige beretninger. Harmoniske unger – med kærlighed og nærvær viser, hvordan vi med bevidst forældreskab sikrer harmoniske unger og dermed en harmonisk verden.

Bogen viser dig, hvordan du:

 

Forord af Rose Maimonide

”Et sted i denne bog omtaler Mette Carendi et tigerspring i udviklingen af barnets hjerne og refererer til betegnelsen a champagne moment. Jeg sad begejstret med den samme frydefulde champagnefølelse, da jeg første gang læste bogen her, som du nu også har valgt at fordybe dig i. Hjertelig tillykke med den beslutning! Jeg er sikker på, at du med Harmoniske unger vil få en dybere forståelse af, hvordan du kan give dit barn mere kærlighed og nærvær”.

Rose Maimonide – Forfatter og ekspert i naturligt sunde børn

En bog med hjertet på rette sted

“Jeg startede min læsning med fagbrillerne på. Og jeg var begejstret. Jeg elsker hjernen og alle dens finurlige funktioner og kompetencer, og jeg elsker endnu mere, når viden om hjernen formidles på en enkel og letforståelig måde. Bogen lægger ud med at tage fat i forholdsvis indviklede processer og sammenhænge i hjernen. Alt sammen beskrevet på en måde, hvor det er letforståeligt og giver mening. Og appetit på mere.

Og appetitten bliver ved med at stige i takt med, at Mette beskriver betydningen af og funktionerne i vores følelsesliv, vores hukommelse og hvordan vi husker meget mere, end vi ved at vi husker, og hvordan det alt sammen er med til at præge vores selvbillede, og den måde vi indgår i relationer på.

Efterhånden blev det faglige blik på bogen afløst af en mere personlig tilgang. Det var ikke et bevidst valg. Bogen sneg sig ligesom ind på mig. Krøb under huden. Satte refleksioner i gang. Og følelser. Og længsler. Ikke mindst for mit eget moderskab, og for de oplevelser og selvforståelser mine tre piger får med sig…”

Du kan læse den fulde anmeldelse her.

Dyb indsigt og rummelighed

Kære Mette,

Jeg har nydt at læse og nærmest sluge din bog i den seneste tid! Trods det faktum, at jeg har læst og læst om forældreskab, så har jeg endnu ikke mødt en bog som din, der i den grad tager fat på både barnets rejse og udvikling og forældrenes rejse og udvikling, samtidig med at den integrerer viden fra så mange forskelligartede discipliner. Du gør det med dyb indsigt i alle aspekter af forældreskabet og rummer både barnets og forældrerens følelsesmæssige udtryk og udfordringer. Du har en beundringsværdig evne til at omgås disse følelsesmæssige svære og tabubelagte emner på en delikat og respektfuld måde, og du deler generøst ud af din dybe indsigt og forståelse.

Bogen er opbygget logisk og med stor fokus på anvendelse af den præsenterede viden. Du får præsenteret et væld af teori på en let og spiselig måde krydret med masser af praksis og personlighed! Jeg håber, din bog bliver den succes den har fortjent at blive og jeg vil give den mine varmeste anbefalinger til alle interesserede forældre! Tak fordi jeg måtte læse med…

Kærlig hilsen

Marie

Jeg har ædt din bog råt

Kære Mette

Allerførst: kæmpe stort tillykke med bogudgivelsen. En baby er i sandhed født! Jeg er helt sikker på, at den bliver en kæmpe succes og jeg håber inderligt, at den vil hjælpe rigtig, rigtig mange til en bedre start på det nye liv som forældre.

Jeg har stort set allerede ædt din bog råt og jeg er nødt til at sige, at jeg er dybt betaget af dit arbejde og nu din bog, og ikke mindst er jeg dybt, dybt, dybt taknemmelig for, at du er her og bidrager med netop det, du gør! Ikke mindst er jeg SÅ taknemmelig for, at din bog lander i mit skød midt i min allersårbareste tid.

Selvom jeg godt kunne ønske mig, at jeg – som du – havde indhentet denne viden inden, jeg blev mor! Men læsning sammen med samtalerne med dig har fået så meget til at falde på plads. Jeg forstår nu helt, hvordan mønstrene hænger sammen. Udover min datters sensitivitet og et stresset nervesystem erhvervet gennem en svær tid i sorg for mig under graviditeten, forstår jeg nu, hvordan min egen svære vej ind i livet og tidlige implicitte erfaringer har spillet en rolle i min og min datters første tid sammen. “Det er både helt vildt kedeligt og sørgeligt, men også så befriende, at jeg tidligt har skabt en sund tilknytning og søgt redskaber til nu at kunne støtte min datter følelsesmæssigt gennem hendes svære første tid, og jeg nu ved, hvor mit fremadrettede arbejde ligger henne. Generelt er der flere ting i dine beretninger, der vækker genklang hos mig (særligt ift. emnet tillid, hvor jeg indrømme, at det løb mig koldt ned af ryggen, da jeg læste det – igen og igen faktisk), hvilket kunne være smadder interessant at gå i dybden med i samtaler hos dig.

Der er sår, der skal heales og vi som familie har nu har en historie sammen, som jeg kunne ønske havde været anderledes. Men tak for dig! Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg havde gjort, hvis ikke jeg var stødt på dig og dit helt umådelige kompetente stykke arbejde, der støt har guidet mig igennem en så svær tid, da jeg selv var så overvældet, groggy og udmattet og havde allermest svært ved at tænke og reflektere selv.

Mange kærlige hilsner

Anne

En gave til verden

Kære Mette.

Tak for en hyggelig bogrelease i går. Jeg er allerede ved side 97, og jeg kan ikke slippe din bog! Jeg er ikke selv blevet beriget med børn endnu, da min krop har ønsket at slippe gamle traumer inden jeg skulle bære på sådan en lille sjæl.

Lige nu sidder jeg med en følelse af taknemmelighed indeni mig. Jeg er taknemmelig over min krops visdom ift. dette. Derudover er jeg taknemmelig for, at du har valgt at dele din visdom med os andre! Det er første gang i mit liv, at jeg sidder med en følelse af, at nogen forstår mig helt ind i min sjæl ift. børn, da jeg længe har følt mig forkert pga. mine “anderledes” holdninger. Holdninger jeg helst bare har holdt for mig selv, da det blot har været en knowing indeni, som jeg ikke har kunne forklare eller bakke op med viden. Det formår du at gøre på fineste vis i din bog, og det er jeg taknemmelig for.

Du og din bog er en gave til denne verden. Tak for den!

De kærligste hilsner

Dittelucia

Du kan købe Harmoniske Unger som lydbog for 149 kr. inkl. moms – du finder den her.

E-bogen finder du her.

Vil du have en smagsprøve?

Hent et gratis uddrag af bogen her.

Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst

”Mette for s…. – din bog er jo genial!

For det første er der den vildeste røde tråd. Læser bliver guidet og ført fra afsnit til afsnit og jeg følte mig på intet tidspunkt overladt til at skulle klare mig selv – du leder mig elegant fra emne til emne og afsnit til afsnit. Det giver en super god sammenhæng, at du på en elegant facon forankrer din viden med klienthistorier, det gør din viden levende og vedkommende. Jeg kan identificere mig med personerne og jeg forstår teorien langt bedre, når jeg får et eksempel at hænge det op på. Det her er virkelig din styrke

Yderligere er din styrke at tage fat i alle de svære og tabubelagte sider af forældreskabet og hive selv de mest lyssky ting frem og skinne dit klare nøgterne lys på det. Også her ligger en af dine styrker virkelig – for du formår hver gang at gøre det med den blideste respekt for alle parter og dele. Ingen og intet bliver skudt ned. Alle bliver rummet og forstået samtidig med, at du ikke lægger fingre i mellem. Du er super samfunds-kritisk, nysgerrig og nuanceret hele tiden. Jeg kom til at grine lidt af mig selv mens jeg læste, fordi jeg mærkede, at jeg virkelig havde lyst til at dele mine inderste grimme skeletter med dig. At jeg følte mig total tryg ved at gøre det, fordi jeg følte, du ville rumme mig, og kunne være med mig uden at dømme mig. Og så slog det mig, at du har formået at skabe tilknytning til mig gennem din bog om tilknytning – du har tændt forbindelsen!

Selvom jeg har læst mange bøger om forældreskab, så har jeg endnu ikke mødt en bog, der tager fat i tilknytningen på den her måde, som du gør, og jeg håber bogen kommer vidt og bredt ud. Den har bidraget med nye vinkler på ting for mig og min hjerne bobler med information, der skal integreres og vil medføre ændringer i mit forældreskab den kommende tid.”

Marie Hoelgaard

Bogen koster 235 kr. plus porto og kan bestilles hjem og købes hos samtlige boghandlere.

Klik her for at komme til Saxo.com

Klik her for at komme til Bog & Idé

Bogen viser dig, hvordan du:

Læserne siger

Jeg er på røven over din bog

Jeg har lige læst din vigtige bog færdig, og er fuldstændig på røven over, hvor dygtig du er til at formidle kompliceret viden på en naturlig og nem tilgængelig måde. Både så jeg forstår, og så jeg ikke lukker af, når du rammer ømme punkter i mig. Du formår at åbne mine øjne og holde mig kærligt samtidig. Tak.

Jeg klapper også i hænderne over dit mod til ærligt at sige mange af de ting, som ikke høster nemme point. Men som skal og må siges. (skærmtid, forældres umodenhed, betydningen af køn, konsekvenser af dårlig kost, manglende tilknytning og effektiviseringen af institutioner osv osv). Tak for at turde gå forrest og skubbe til grænserne på en super saglig, vis og kærlig måde.  – Lizette Westh

 


Du viser vejen 

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med det her univers – om børn og relationer til andre mennesker. Men Mette formår at skabe en bog, der evner at selvudvikle, formidle teoretisk viden og give eksempler så man forstår at omsætte til praksis. Ydermere evner du at vise vejen, Mette. Ved at være en rollemodel, som du er, når du ærligt fortæller og deler dine egne erfaringer om forældreskabet. Og det smukkeste er at vise vejen og tage ansvar for sig selv og egen rolle i verdenen. På samme måde som, vi gør overfor vores børn. Jeg er sikker på, at din nye bog kommer til gøre en forskel. Om ikke andet, vil du så små frø, der senere vil være blomster, der springer ud.

Jeg er taknemmelig for den visdom, du deler. Det betyder meget i en verden fyldt med mennesker, der primært er styret af hovedet og ikke kroppen. Din bog kan nemlig bruges i flere sammenhænge end forældreskabet. Jeg bruger den både her, men også i mit professionelle virke, da den giver en generel forståelse for, hvordan mennesket er skruet sammen. – Cecilie Tang Homann


Ansvar for hinanden er kodeordet

Ansvar for hinanden er et kodeord for Mette Carendi, og hun kommer elegant omkring at hjælpe forældre med at sætte ord på det ansvar, de har overfor deres børn, sig selv og andre. Et ansvar, der handler om den vigtige følelsesmæssige tilknytning i hverdagen. Budskabet er at voksne skal påtage sig ansvaret for tilknytningen i relationen med deres børn. De skal påtage sig at regulere deres egne følelser og agere følelsesmæssige termostater for børn.

 


Mette Carendi skriver flydende, lettilgængeligt og levende. Det giver en rigtig god læseoplevelse og pointerne står klart. På en vedkommende måde får læseren både indsigt og stærke redskaber til at agere hensigtsmæssigt i hverdagen. Det hele spundet fint ind i personlige fortællinger. – Læs den fulde anmeldelse her


Autentisk og troværdig

Mette Carendi er i sin nyeste bog “Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst” autentisk, troværdig og tydeligt oprigtig interesseret i at videregive sin nyttige viden i missionen på at skabe trygge børn – og forældre. Hun cementerer vigtigheden af relationen mellem børn og voksne, samtidig med at hun gennem det skrevne ord lader læseren selv føle sig set og hørt. Det gør hun ved at drage paralleller til sine egne oplevelser og hele tiden være i øjenhøjde med læseren. På den måde er bogen unik. Det kræver nemlig ikke blot erfaring, viden og talent at skabe den forbindelse til sin læser – det kræver mod og ægte forståelse for tilknytningens kunst. Derfor er titlen, såvel som det faglige indhold fuldstændig spot on i forhold til de udfordringer, vi i samfundet udsættes for i dag. Og personligt ser jeg frem til at læse mange flere bøger skrevet af Mette. –  Lena Adalberth


Din viden har gjort underværker

Mette, jeg vil bare sige et kæmpe TAK! Din viden har gjort og gør underværker for mig, min mand og vores dreng. Dine opslag og din bog er rent guld for os. Vores dreng udviser meget broken cookie og raseri anfald når han kommer hjem. Da vi ved grunden, er det en del nemmere at håndtere.

 

Vi giver så meget nærvær omsorg og kærlighed og kan se hvordan det hjælper! Takket være din viden, har vi meget overskud og en del mere gå-på-mod. Der har tit været uenighed om, hvor vidt det er godt, at vores dreng holder en dags fri i ny og næ, men efter din vidensdeling er der ingen tvivl!

 

Så tak tak TAK!! Jeg anbefaler dig til alle mødre/fædre jeg kender dig! Ens barn er ens hjerte, som render rundt uden for ens krop, så man passer jo bare på! Samfundet hjælper slet ikke – så ville ønske du blev statsminister og ændrede vores samfund. – Maham Virk


 

Løsningen findes i os selv

Den her bog er ikke bare den bedste bog om forældreskabet, børn og selvudvikling, jeg længe har læst- det er også den vigtigste! Den burde gives til alle forældre, lige når vi får børn.

Bogen understreger kærligt, hvor altafgørende det er, at vi forældre tager rejsen ind i os selv, hvis vi vil sikre tilknytningen til vores børn samt at vores børn bliver stærke, glade og balancerede mennesker.

Mette sætter på fineste og forståelig måde videnskabelige ord og fokus på lige præcis dét, som jeg har kunnet mærke i mit hjerte siden jeg blev mor, men som i ‘kampens hede’ er svær at efterleve. At der ER en anden vej end skyld, skam, hård grænsesætning og råberier, som er den adfærd, vi forældre oftest tyer til, når vi er pressede. Og vigtigst – at løsningen, omend det er en hård proces, findes i os som forældre, når vi tør kigge og mærke efter i os selv, hvad det er, som vi bliver ramt af i udfordringerne med vores børn.

Jeg håber inderligt, at alle forældre vil læse Mettes fuldstændig fantastisk vigtige bog. Den har min allerbedste anbefaling. – Lotte Rasmussen


En af de absolut bedste

Det er en af de absolut bedste bøger jeg har læst om børns tilknytning til de nærmeste omsorgspersoner.