Sune Sloth's blog

Mange kvinder undrer sig over, hvorfor mænd ikke umiddelbart bare åbner sig op, når de nu føler kærlighed til ham, og sådan som hun kan.


Dette skyldes dog, at det er en kompliceret proces for manden, der er fyldt med mange interne barrierer. Åbner han sig for tidligt kan han blive "ristet", og det kan ligefrem føles grænseoverskridende, at blive afkrævet at åbne sig op følelsesmæssigt af en kvinde. Især hvis hun truer med, at parforholdet ellers slutter.


Manden må gradvist erkende og overvinde sine egne inde begrænsninger for at kunne åbnet hjertet mere og være mere tilstede. Denne proces kan medføre smerte og usikkerhed, da det indebærer at bryde fri fra velkendte ideer og begrænsende tanker om ham selv, og hans verdensbillede. Hans stolthed er en af hans største barrierer.


Når manden begynder at stå over for sine indre barrierer, kan der opstå en dyb smerte, som han skal være villig til at udholde. Han skal selv vælge at åbne sig op for dybere kærlighed og højere bevidsthed, før han fuldt ud kan se og anerkende en kvinde. Kvinder er nødt til at forstå, at dette ikke er et valg, de kan træffe for manden og at presse ham, svarer til at han presser på for sex.


Kvinden kan dog falde i fælden ved at klamre sig til håbet om hans indre transformation, selv når det tydeligt viser sig for hende, at han ikke er klar. Hvis manden ikke formår at håndtere smerten i åbningen, og ikke har en strategi her, er det usandsynligt, at han vil åbne sig for hende. På den anden side: Hvis han er parat til at imødegå smerten, kan kvinden støtte ham i hans proces.


Under mandens transformation kan kvinden også stå over for egne udfordringer. Det kan være skræmmende at overvære hans kamp og usikkert, hvad udfaldet bliver. Det kræver, at kvinden er villig til at risikere relationen og at tro på mandens styrke i at gå vejen, selv i hans svageste øjeblikke.


Det er dog her en mulighed for kvinden ledsager manden gennem mørket, med kærligheden som den ledende tråd tilbage mod lyset. Men vejen skal han selv gå.

Hør meget mere i afsnit 27 af Magdalene Effektens podcast.

Sune Sloth, 20 okt. 2023

Det er vigtigt at tage ansvar for sine egne følelser og handlinger i en relation. Det handler ikke om at dele smerte med en anden i håb om, at de også vil dele deres. Når du lader et andet menneske se dybt ind i din sjæl, skal denne intention komme fra et sted af ægte medfølelse og et ønske om at se dig, ikke fra medlidenhed. Du har her muligheden for at værdsætte den andens opmærksomhed som en gave og ikke som noget, du har krav på.

Det er vigtigt at lade den anden person se dig, men også at erkende, at de kan trække sig, hvis det bliver for svært for dem at rumme din smerte. Her har de muligheden for vækst, hvis de tager rejsen på sig for at kunne rumme mere af dig uden at lukke ned.

Relationer handler om at skabe sammen, hvor begge bidrager. Det kan være i forretning, sjov, nærvær eller intimitet. Det bedste er, når I begge føler jer næret af hinandens selskab. Det handler ikke om at "skulle" noget sammen, men om at være sammen. Når I er sammen, bliver I inspireret af hinanden og skaber noget smukt. Der er en dyb tillid mellem jer, hvor I kan dele både smerte og glæde uden at sammenligne jer med hinanden. Du føler ikke, at du skal beskytte dig selv, og du er ikke bange for at såre den anden. Humor er en bærende del af den lethed, der indfinder sig i en sådan relation.

Det er et tegn på fremskridt at kunne tale om svære emner med et smil på læben, selvom der er dyb medfølelse. Men hvis relationen ikke fungerer, kan du føle dig begrænset i den. Du kan føle, at du ikke kan dele alt med den anden, eller at du skal holde dig tilbage på forskellige områder, du ved, den anden ikke kan rumme. Hvis den ene person bærer mere ansvar i relationen end den anden for at rumme, kan det være svært at være i den på den lange bane.

Sune Sloth, 15 okt. 2023

Når du arbejder med at komme igennem alt det, der er svært i livet, skal du vide, at du er støttet fra et højere sted. Nøgleordet er at give tilladelse til at få hjælp og lade bevidsthed og lys komme til det, der gør ondt. Vi har en regel om fri vilje her på jorden, hvilket grundlæggende betyder non-intervention, medmindre du specifikt beder om det.

Højere væsner er dog ikke altid i stand til at hjælpe direkte, især i begyndelsen af rejsen, hvor vi er meget tæt på de tungere frekvenser her på jorden, som kan hindre dem i at udføre deres arbejde.

Derfor kan der være behov for støtte fra mennesker, der har integreret disse tungere frekvenser i deres krop og lever efter dem i hverdagen. Hvis du selv kan håndtere dine smerter, er det fantastisk. Vid da, at du er støttet oppefra og har guides, selvom du måske ikke kan se eller høre dem.

Men vær opmærksom, når du beder om hjælp, at du beder nogen, der respekterer din frie vilje og arbejder ud fra compassion for lidelse, og for den større helhed her på jorden. Der findes lavere frekvente væsner, som du kan risikere at koble dig på, hvis du ikke er helt klar i din intention - det kan især ske ubevidst.

De vil ofte have en dualistisk (sort/hvid) tilgang til verden, og hvis de forsøger at trænge ind, kan du finde dit dybeste hjerte, fylde dit felt med ubetinget kærlighed, og sende dem op i lyset, mens du beder om hjælp oppefra til det. En ægte guide vil aldrig trænge sig på og vil altid respektere din vej - det samme gælder for menneskelige guides her på jorden.

Vi har ikke oplevet guides, der har direkte fysisk indflydelse her på jorden, såsom at indstille dit ur til 11:11 eller lade en bog falde fra en hylde fordi du skal læse den. Husk at tage ansvar for din egen rejse og bruge både din fornuft og erfaring, når du træffer beslutninger uanset hvor guided du føler dig. Guides kan hjælpe med at rette din opmærksomhed mod noget vigtigt for dig. Så hvis du ser et tegn, kan det være vigtigt. Vær dog opmærksom på ikke at give din kraft væk til ydre tegn; det er din fortolkning, der bestemmer, hvad du gør herefter. Vi er selv ansvarlige for vores handlinger - det er essensen af fri vilje.

Sune Sloth, 14 okt. 2023

På min rejse mod at åbne op energetisk, har jeg fundet ud af noget, som jeg gerne vil dele med jer. Det ligger indbygget i os mænd, at vi ikke føler os værdige til forbindelse. Et af mandens grundsår er, at han føler sig frakoblet fra livet, men han flygter hele tiden fra denne erkendelse, da den er for smertefuld at mærke.

Han føler sig afskåret fra livet og figurativt fra den guddommelige kilde, en kilde som hun har adgang til gennem skabelsen af liv. Dette ligger helt ned på celleniveau, i kroppen og i den måde vores sædceller fungerer på. Som små afskårne væsner i et voldsomt miljø, søger de at forene sig med noget større, og kender kun til formering som en vej til forbindelse. Det er derfor han forsøger at forbinde sig gennem sex. Men her kan han også blive opslugt og integreret i det feminine, og det skaber en dyb frygt for at forsvinde ind i hende - eller han er bange for at være sædcellen, der ikke bliver valgt og dermed er afskåret fra skabelsen.

Jeg har også erkendt, at man kan være meget stærkt identificeret med disse lukninger. De kan få en til at føle sig maskulin og selvsikker på, hvordan verden er skruet sammen. Det er derfor vi mænd forsøger at presse vores struktur, ideer og koncepter ned over verden. For ved at være på farten og tilbyde verden vores koncepter føler vi os i live. Bliver de afvist, kan en mand føle et indre kollaps, som han forsøger at skjule for dig.

Vi konkurrerer om, hvem der har den bedste idé at byde ind med, for at undgå følelsen af at være afskåret fra skabelsen. Når vores store planer braser sammen, braser mænd sammen indeni; de kollapser i selvmedlidenhed. Intet kunne være mindre tiltrækkende for en kvinde. Og inderst inde ved han det godt og skjuler det derfor. Når han kan blive valgt, kan han også blive fravalgt, og han er en ud af mange. Hans bidrag til skabelsen er ikke givet på forhånd.

Hvordan kan du som kvinde støtte en mand i at åbne op? Det er ikke en rejse, du som kvinde kan tage for ham. Du skal vide, at når han trækker sig, og det gør ondt i ham, så er det hans udgangspunkt. Før han kan åbne sig mere op, må han møde sine egne grundsår. Men rejsen kan tages, og lyset kan bryde igennem.

Sune Sloth, 13. okt. 2023

Der er lige nu en heftig debat om en mandlig tantramassør, der skulle have ”masseret” med mere end hans hænder, og skulle have taget kontakten op til visse af hans klienter om, ”at de skulle noget mere sammen”. En del kvinder råber nu vagt i gevær mens andre støtter op om ham, mens de påberåber sig, at han er et offer. Sagen er endnu uafklaret, så dette opslag handler ikke om ham personligt.

Her vil jeg gerne tillade mig, at oplyse kvinder om, at (stort set) alle mænd, der har en puls overhovedet, bliver vækket, når han står overfor en smuk, nøgen, og åben kvinde. Det bliver kun endnu mere pirrende for ham hvis hun er i ekstase.

Det er det, som en tantramassør skal kunne stå i og håndtere, og selvom han måske ikke engang ”gør noget” fysisk ved hende, vil det påvirke interaktionen energetisk, at han ikke kan lade være at tænde på hende.

Hvis en mand er åben omkring sit ønske om uforpligtende sex uden dybde og commitment, vil han opleve, at langt, langt færre kvinder vil være interesserede i ham, da langt færre kvinder end mænd ønsker uforpligtende sex uden dybde og forbindelse. Og langt de færreste mænd (1-3%), er attraktive nok til at et hobetal af kvinder kaster sig i deres favn, helt uden forpligtelser. Ind kommer tantra som en spændende mulighed for dem med ringe chancer hos kvinderne.

Her henter han energi fra gruppen af kvinder, og skraber en horde af følgere til sig, der potentielt kan lede til mere. Måske er næste skridt, at man lige skal prøve tantramassage med ham, for han "er så spændende".

Årsagen til, at nogle mænd gør det her, er, at mange mænd savner feminin energi for at føle sig fyldt op, og søger desperate veje imod det. Når en kvinde er åben og modtager ”intim” massage, især hvis hendes sårbarhed er et centralt element som her, kan hendes grænser forskyde sig rigtigt meget, uden at hun er forberedt på det selv, og her kan hun blive udnyttet i sin åbning.

Sune Sloth, 12. okt. 2023

David Deidas idé om polaritet og hans indsigter omkring mænd har for mig været dybt inspirerende og kan være en vidunderlig vejviser mod noget større.

Deida har virkelig banet vejen for en forståelse, som er værd at tage med sig på rejsen.

Desværre ser vi også, at mange af dem, der praktiserer denne forståelse, selv har udfordringer med at bibeholde intimrelationer og gå dybere med en partner. Det er, som om folk sidder fast i selve disciplinen, der i sig selv kun synes at fremme en midlertidig åbning af manden. Eller også misbruges tilgangen til at "åbne kvinder".

Der er dem, der leger med polaritet i alternative miljøer, hvilket kan føre til en leg, hvor du kan brænde hjertet.

Der er opstået en trend blandt mænd i alternative miljøer, hvor Deidas polaritet er en del af pakken. Der shoppes i det hele taget rundt i det alternative, og meget lidt integreres efterfølgende.

Den egentlige udfordring er, at det for mange mænd er svært at overkomme deres dybe indre barrierer.

Det kræver en dyb forpligtelse over for en kvinde at gå vejen. Ikke fordi han skal være monogam, men fordi det er svært nok bare at gøre det med en.

Han må konfrontere sin frygt for at miste sin frihed, sin trang til at udforske andre relationer og opgive sin identitet som en oplyst boheme/luksusvagabond, der shopper rundt i det spirituelle, i frygt for at "binde sig".

Underliggende ligger der en dyb følelse af at føle sig afskåret fra kilden og en frygt for afvisning ved at åbne op.

Man behøver ikke en manbun, hør eller bare fødder for at praktisere at være til stede. Man kan være en ganske almindelig mand, forretningsmand eller en almindelig familiefar, der blot ønsker at udforske kærligheden og gå dybere med sin kærlighed.

Det vigtigste er at arbejde med at konfrontere sine indre barrierer i en faktisk relation til en kvinde, du elsker, når hun er lige over for dig. Det er ikke en let mission, og det kræver dyb dedikation at gå vejen.

Over tid vil resultatet være, at den kærlighed du har i kroppen og hjertet træder mere og mere frem – din kvinde vil elske dig for det.

Sune Sloth, 8. okt. 2023

Når du begiver dig ind i den selvudviklende verden, kan du være opmærksom på, om nogen synes at føle sig overlegne og “mere udviklede” i forhold til andre. Der kan være en tendens til, at nogle kan blive selvhøjtidelige og det viser sig i at man tager sig selv særligt seriøst.

miljøer vil du ofte finde en leder (og udvalgte medlemmer), der betragtes som mere indviede end andre.

Disse mennesker bliver sat tavst på en piedestal af gruppen, og der kan være en underforstået ophøjethed omkring dem og alt hvad de siger og gør.

Selvom ingen siger, at de er mere “spirituelt udviklede”, kan denne holdning ofte mærkes i gruppedynamikken, hvor nogen har en langt højere status end andre. Energien flyder til dem fra gruppen når de taler, og de synes at nyde opmærksomheden.

Hvis du f.eks. oplever belærende adfærd, når du stiller spørgsmål og udtrykker din egen essens, er det et tegn på selvhøjtidelighed.

Vær opmærksom på, hvordan gruppens leder reagerer på, at nogen udfordrer dem. Er der plads til tvivl eller ved de alt? Er de i stand til at grine af sig selv og se sig selv udefra, med et kærligt blik?

Kan de se deres egne begræsninger og forstår at vi alle blot mennesker der er på vej? Arbejder de selv med deres egne skygger og er under forandring, som vi alle er i denne tid.

Når du navigerer i det spirituelle landskab, er det vigtigt at huske, at du har din egen unikke vej og bidrag. Dine oplevelser og indsigter er helt unikke, så lad ikke andre tage din kraft fra dig. Tag det du kan bruge og lad resten ligge - søg videre om nødvendigt.

Vi er alle på lige fod på denne flyvende levende klode - også i den spirituelle verden. Selvom andre kan tilbyde vejledning og hjælpe dig, er det vigtigt også at huske, at kun du kender din egen vej. Det er dig der gør arbejdet, og lever en hverdag med resultaterne. Find dem du har resonans med, og undgå at forsøge at tvinge din frekvens ind i en gruppe, der ikke matcher din.

Og hvis gruppens frekvens ikke passer med din, er det også at gå hvert til sit. Den går both ways. Vælg dine grupper med omhu. God rejse!

Sune Sloth, 8. okt. 2023

Mænds lukninger betyder, at de har et behov for at 'zone ud', være underholdt uden forstyrrelser, se og udøve sport i fred, og enhver tilstedeværelse af liv og bevægelse fra en kvinde kan føles som et krav, der forstyrrer og irriterer ham.

Det er en bivirkning af evolutionen, kulturen og generationers måde at forme mænd på. Hans kvinde kan opleve det som en skærende følelse i hjertet, når han endnu engang trækker sig fra hende, fordi hun blot er liv, bevægelse, følelse og væren. Glæde, vrede og kraft.

En mand opdager ikke selv, at han lukker ned, når han gør det. Det er ikke personligt imod hende, men det gør ondt i hende, for hun kan mærke at hans dybe potentiale for at være til stede og elske hende dybt.

At finde sin egen sårbarhed som mand er et nødvendigt skridt på vejen imod et åbent hjerte. Men en sårbar mand, der blot mærker sine følelser og indre smerte uden transformation, vil være træls og usexet på den lange bane.

Det handler om at tage fat lige der, hvor du som mand oplever at lukke ned i din dybeste kærlighedsrelation. Det kræver kontinuerlig bevidsthed på egne lukninger, når det gør ondt på hende. At arbejde direkte med lukningerne igennem energiarbejde kan være afgørende for permanente forandringer.

Han kan sagtens have behov for sit eget space, interesser, at fordybe sig i arbejde osv., men han behøver ikke længere trække sig, fordi hun er til stede fuld af liv og følelser, som han før ikke magtede at forholde sig til.

Det er et svært arbejde for os mænd, og det kræver en særlig dedikation og motivation for at prioritere den dybere forbindelse og åbenhed højere end alt andet.

Jeg håber for jer kvinder derude, der tørster efter en mand med et åbent hjerte, at flere mænd ønsker at gå vejen i fremtiden med jer. Det er en mulighed der har åbnet sig. Men det kræver bevidsthed og dedikation fra hans side, for arbejdet og ansvaret for at åbne op er hans eget.

Sune Sloth, 7. okt. 2023

Sune Sloth, 29. sept. 2023

Du kan ikke skelne din frygt fra andres, hvis du selv bærer meget frygt i dit system. For at kunne mærke forskellen, må du arbejde dig hen imod selv at stå mere og mere uden frygt.

For at undgå at tage andres frygt til dig, kan du arbejde med al den frygt, der findes i dit system, når den dukker op. Dette kan dog være meget svært at gøre alene på grund af frygtens natur; den omslutter os, og vores bevidsthed bliver fanget i den, så alt opleves fra frygtens lammende perspektiv.

Du er nødt til at lave det arbejde med en der ikke er fanget i frygt og heller ikke de specifikke former som der kommer op i dig. For frygten næres af resonans, så hvis andre har den samme frygt, så klumper man sig sammen i frygt, eller polariseres som to modsætninger.

Du bærer på frygt fra mange kilder: Fra livets sværeste oplevelser, der lagrer sig som reaktioner i din krop snarere end direkte minder – minder, der fra kroppens side fører til katastrofetanker og angst.

Du har også arvet frygt fra dine forfædre og din slægtslinje gennem generne, og via din fødsel og din mors felt. Derudover har du frygt, som du har taget ind fra andre, både i barndommen og også som voksen.

Når du arbejder med den frygt, der findes i dit system, vil du gradvist føle, at du får mere og mere "hovedet over vandet". Med tiden vil du stå mere stabilt og kunne adskille andres frygt fra din egen. Det er en befrielse, for du vil indse, hvor ofte du har reageret impulsivt i mange situationer, i stedet for at træffe et bevidst valg, og se andre gøre det samme. Når frygten opstår, vil den stå som en fastfrosset bølge, der hindrer dem i at handle frit.

I stedet vil som gevinst for dit arbejde opleve en følelse af forbindelse med alt omkring dig. Her vil du indse, hvor dominerende frygt er i de flestes liv, ofte uden at de er bevidste om det. At bringe al frygt til overfladen er et omfattende arbejde, men det fører til en helt ny måde at være i verden på. Det giver dig friheden til at vurdere reelle trusler, når de opstår, hvor frygten er din ven der redder dig, og derefter let kunne slippe frygten, når situationen er overstået.

Sune Sloth, 26. sept. 2023

Sex er lækkert, men det er intet sammenlignet med at opleve, at du kan bryde sammen foran din elskede og blive elsket midt i al smerten, der vælder op i dit indre. Uden frygt for at blive dømt, set som sårbar eller forkert, fordi du blot er et menneske. Uden frygt for at det bliver taget op senere som noget, I skal have 'en snak' om. Uden at du får at vide, at du skal 'arbejde med dig selv', så I kan komme til sɘxen hurtigt, eller I skal have en snak senere om, hvorfor der ikke er nok sex i forholdet. Når først du kommer derhen med en partner, kan I bevæge jer ind på et helt andet sted, hvor intimitet er ægte, og det sɘxuelle kun er en del af jeres smukke udveksling.

Sune Sloth, 25. sept. 2023 (inspireret af et meme - ukendt forfatter)

Mange kvinder føler sig utilsigtet ansvarlige for deres partners umodenhed og ser ofte sig selv som kernen til problemerne i relationen. Dette fører til, at manden undgår sit ansvar for relationens udvikling og ignorerer sin egen personlige vækst. Han peger på kvinden som "problemet" i forholdet, især når intimitetsproblemer opstår, og antyder, at hun skal "gøre noget ved det". Dette kan få kvinder til at føle skam og tro, at de konstant skal arbejde på sig selv for at være "gode nok".

For at navigere gennem dette kræver det, at kvinden klart kan skelne mellem, hvad der er hendes ansvar i forholdet, og hvad der er hans. Dette indebærer et dybt indre arbejde med at forstå sine egne følelser og reaktioner, frem for impulsivt at projicere dem på partneren. Under denne indsigt ligger en kraftfuld feminin spiritualitet, som har potentialet til at vække manden. Men han skal selv være villig til at blive vækket. Hvis kvinden tilbageholder denne kraft, vil hun aldrig vide, om han er parat.

Flere og flere mænd bliver nu inspireret af kvinder, der står stærkt, fastholder deres grænser og ikke tolererer umodenhed. Dette potentiale er noget, vi kun lige er begyndt at udforske. Manden skal selv erkende og værdsætte den transformation, kvinden gennemgår, og hun skal ikke frygte at miste ham ved at vise sin sande jeg. Men ord alene kan ikke vække ham; han skal selv have viljen, nysgerrigheden og beslutsomheden til at udvikle sig som mand.

Sune Sloth, 23. sept. 2023

Hvorfor skulle man begive sig ud på en opvågningsrejse, hvor man udforsker sine længsler for at inkorporere sjælens impuls i dagligdagen?

I min fortid var der episoder af intens meningsløshed, hvor jeg ramte dyb depression. Disse perioder kan føles som et punkt, hvor alle muligheder er udtømt, og hvor man står ved en skillevej i sin personlige udvikling. At føle sig drænet for energi og lammet af meningsløshed er ekstremt svært.

Her er det vigtigt at tage små, men konkrete skridt for at komme ud af denne tilstand. Men pas på: Hvis hjælpen kun fokuserer på at gøre dig til en "produktiv samfundsborger", risikerer du blot at ende i samme mørke igen.

Hvis du finder dig selv fastlåst i et dybt eksistentielt mørke, er det fordi din sjæl trænger til at drage konklusioner af dine erfaringer. Det handler om at trække værdifulde indsigter fra dine laveste punkter og inkorporere dem i dit liv, så det bliver mere meningsfyldt. Men uden belysning fra sjælen, er det nærmest umuligt og derfor har du brug for andre til at hjælpe dig for at skabe forbindelsen opad.

Jeg har ikke fundet et sted, hvor jeg er permanent fritaget for livets smerte eller er blevet så åndeligt ophøjet, at jeg ikke kan nyde dets mange glæder. Rejsen er både smuk, smertefuld og glædesfyldt, og nye horisonter bliver ved med at åbne sig for mig. Men det, der gradvist ændrer sig, er min forståelse for livets dybere mening og formål som den ser ud fra mit perspektiv.

Personligt finder jeg, at det bliver lettere at navigere i komplicerede relationer og komplekse situationer. Jeg møder andre mennesker med større klarhed og et mere åbent hjerte. Den øgede bevidsthed hjælper mig til at blive mindre følelsesmæssigt påvirket af omverdenen så jeg kan opsøge det som giver mere mening at forfølge.

Opvågning handler ikke om at undgå smerte eller nydelse. Det handler om at nå til et punkt, hvor du finder en dybere og dybere mening med livet, en mening som bliver klarere, jo længere du bevæger dig ud ad denne vej. Så start med at samle dine kræfter og træd ud af mørket; søg hjælp, hvis det er nødvendigt. Ingen er ment til at træde denne sti alene – vi går vejen sammen!

Sune Sloth, 17. sept. 2023

Opvågning er langtfra så entydig en proces, som man ofte gør den til. Det er en gradvis udvikling, hvor bevidstheden trinvist træder ind i dit væsen og samtidigt kaster lys over de ubevidste aspekter, der hidtil har undsluppet din opmærksomhed.

Selvom en udvidelse af bevidstheden kan virke oplysende og ekstatisk, er denne oplevelse ofte kortvarig. Den forsvinder hurtigt, medmindre du aktivt engagerer dig i de områder, som lyset har afsløret. Østlige filosofier adresserer sjældent, hvordan denne strøm af ny bevidsthed påvirker dine følelser, relationer og en krop i transformation. Men det er netop her, det egentlige arbejde finder sted: i skabelsen af et rum, hvor højere bevidsthedsniveauer kan etableres varigt.

Mange fremstiller opvågningsprocessen som en epifanisk oplevelse af indsigt eller universel enhed, der kulminerer i pludselig oplysning. Men virkeligheden er mere kompliceret. Så befriende en bevidsthedsudvidelse end kan føles, lige så intens kan den efterfølgende indre opdagelsesrejse i dine skjulte skyggesider være. Det er her, den virkelige udfordring — og mulighed for permanent forandring — ligger. Denne fase kan føles ekstremt overvældende og kan medføre både fysiske, følelsesmæssige og mentale ubehagelige reaktioner.

Uden tilstrækkelig integration i kroppen kan du finde dig selv længselsfuldt søgende efter denne forhøjede tilstand igen og igen, gennem midler som plantemedicin, retreats, meditation og yoga. Eller din proces går i står og du ender med at trække dig for verden fordi du ikke længere kan fungere i verden. Men opvågning er ikke en simpel tænd/sluk-kontakt.

Det er en kontinuerlig rejse, der veksler mellem udvidelse og kontraktion, bevidsthed møder ubevidsthed, og lys interagerer med skygge.

I vores egen erfaring har vi fundet, at energiarbejde kan facilitere integration, så ny bevidsthed kan inkorporeres og herefter udleves i dagligdagen. Dette er nu vores primære fokus. Men vær forberedt: Når først du har smagt denne form for integration, vil du søge mere. For hver gang får du mere plads til at leve en anelse mere kærlighed og ekstase i dit liv.

Sune Sloth, 16. sept. 2023

Når du arbejder med det, der ligger i dig, gennem energiarbejde eller andre dybdegående metoder, vil der, hvis metoden er effektiv, helt naturligt opstå dybere indsigter. Hvis du får en dyb indsigt, som for eksempel, at en relation er usund for dig, eller at du skal sætte en grænse overfor en bestemt person, og du ikke handler på denne indsigt, vil du ende med at køre i ring uden fremskridt. Det afgørende er her, om du kan finde styrken til at tage affære.

Hvis du ikke tager dig selv alvorligt, når indsigten kommer ind, kommer du ingen vegne på den lange bane. Dine relationer ændrer sig ikke; du finder dig selv stående i nøjagtig de samme situationer med de samme mennesker flere år efter.

et allersværeste punkt på rejsen, og det er her, din beslutsomhed er afgørende. Her handler det om ikke at træffe drastiske beslutninger uden først at have overvejet alle scenarier. Det er skræmmende, men nødvendigt, hvis du vil videre og realisere indsigten som et levet liv. Her skal du arbejde med at projicere dig ind i situationen og få arbejdet med alt det 'charge,' der ligger i den, så du kan håndtere den elegant når den opstår. Det vigtige er her, at du træffer langsigtede valg og langsomt men sikkert begynder at forfølge dine dybere indsigter. Resultatet er at mere af sjælen leves igennem hverdagen, men det sker kun hvis du også tager handling.

Det sværeste i processen er således selv at tage det fulde ansvar for de indsigter, du opnår, for det kræver, at du tager affære i dit liv gennem handling – trin for trin - for eksempel i form af at afvikle relationer, søge mod et nyt job, eller skifte tilhørsforhold til grupper, der ikke længere gavner dig.

Det er præcis her, de fleste undgår at tage de nødvendige skridt, og det er også her, du svigter din egen sjæls rejse og dermed undlader at træde ind i en ny måde at være menneske på, som vi har så inderligt brug for lige nu på jorden. Undlader du at tage dine indsigter alvorligt, får du blot en tur mere i manegen, for lektionen er endnu ikke integreret i din hverdag.

Sune Sloth, 15. sept. 2023

Alle mennesker har et bevidsthedsniveau, der påvirker, hvordan vi opfatter og forstår verden omkring os. Det kan hurtigt blive kompliceret, når vi forsøger at kommunikere vores egne opfattelser til mennesker, der ikke deler vores bevidsthedsniveau.

At have en dybere indsigt og erkende, at ikke alle kan forstå den, er ikke et tegn på overlegenhed. Det er snarere en erkendelse, der kræver ansvarlig forvaltning og en indsats for at håndtere situationer, hvor dette opstår. At forstå dybden i ting, som andre ikke gør, gør dig ikke bedre end andre, men det giver dig en særlig udfordring.

Fagfolk i systemet opererer ofte ud fra en antagelse om, at vores sociale virkelighed er skabt gennem sociale processer, og at alle perspektiver derfor er 'lige gode'. Erfaringen viser dog, at de i praksis ofte ender med at handle ud fra deres følelsesmæssige vurderinger, hvilket skaber et uudtalt skyggelag, de ikke selv er bevidste om.

Narcissister og psykopater, der bevidst (eller ubevidst) manipulerer ved at skabe narrativer, kan bidrage til at sætte dig i et rigtigt dårligt lys. Det implicitte budskab vil være, at der er noget galt med din mentale og følelsesmæssige stabilitet. Når du deler din dybeste sandhed med nogen, der er fanget i skyggelaget, vil du derfor opleve dyb frustration og sorg, fordi du forsøger at gøre dig forståelig midt i en magtesløs situation.

Fra det punkt er det ikke det du siger, men din udstråling der afgør sagens forløb, fordi du ikke får muligheden for at gøre dig forståelig. Nøglen er, at arbejde med at bevare den indre ro og skabe følelsesmæssig klarhed i disse situationer, snarere end at forsøge at kommunikere din dybe sandhed. Din egen indre ro og evne til at være fattet kan være afgørende.

Mette har arbejdet med mange mennesker i sådanne pressede situationer. Og det er muligt at finde indre ro gennem energiarbejde, hvis du er villig til at arbejde dig igennem de forskellige følelser som frygt, vrede, sorg og frustration, der kan opstå i forbindelse med magtesløshed koblet med manglende forståelse i en meget svær situation.

Sune Sloth, 14. sept. 2023

Mange kvinder drømmer om at møde en mand med dyb modenhed og med fuld bevidsthed - en modenhed, der udfolder sig i evnen til at skabe ægte forbindelse og åbne hendes hjerte.

For kvinden kan det være en skøn drøm at blive set af en mand. Men når de møder en, der står fast i sin egen autenticitet og styrke og ser dem i deres dybder, ser han også deres smerte.

Denne smerte kan være meget svær at håndtere, og hun kan reagere ved at trække sig tilbage, og være udadreagerende; give ham skylden for hendes indre smerte, eller endda blive vred på ham, fordi hun ikke ved, hvordan hun skal håndtere de svære følelser, der vælter op i hende.

Det kan også være smertefuldt for manden at opleve, at kvinden, han med fuld bevidsthed ser og ønsker at forstå, trækker sig væk, vender sig bort og lukker sig af for ham, fordi hun ikke har redskaberne til at navigere i sin indre smerte.

Dog ligger der også en fantastisk mulighed i denne udfordring. Hvis manden rent faktisk står klart i sit hjerte og ser kvinden for den, hun er, kan hans omsorgsfulde og stærke tilstedeværelse virke stærkt transformerende på hende. Her kan al hendes tidligere mistillid til mænd komme op til overfladen, og hun står over for et valg: Skal jeg åbne mig op, og har jeg modet til det?

Men det er en chance, hun må tage, hvis hun ønsker at finde ud af, om manden kan rumme hende i sin fulde bevidsthed uden at trække sig og her ligger hendes ansvar for rejsen.

Hvis hun vælger ikke at åbne sig op, forbliver hun i en sikker zone, og forsætter sin isolation. Hun går her glip af muligheden for at transformere og dykke dybere ind i et niveau af forbindelse, som hun ikke kan nå alene, men som kræver at blive set af et andet menneske med dyb kærlighed.

Sune Sloth, 13. sept. 2023

Når en mand synes, at du er en ballbuster, for hård og eller for vred så kan det sagtens være en manglende modenhed i ham.

Men det kan også være, at du som søster og barn af feminismen, er kommet til at tage den maskuline pol for meget på dig og i processen har begravet sårbarheden. For at beskytte dig selv, og fordi du har lært, at en mand i hvert fald ikke skal ’bestemme over dig’.

Personligt har jeg oplevet på vores workshops, at der ligger meget vrede og sorg i kvinder omkring dette emne. Ja, vi mænd har sovet i timen og ja vi har misbrugt jer, og grænseoverskredet jer, så der kan sagtens være en legitim bund i vreden – også imod mænd mere generelt.

Men hvad end vi har gjort, så er nøglen er alligevel, at turde vise sårbarheden under din vrede og dybest set holde hjertet åben når du raser imod ham. Du kan godt holde dit hjerte åbent, selvom du har lyst til at kradse øjnene ud på ham og flå ham levende. Men vær her særligt opmærksom på, om han er værdig til din sårbarhed.

Ikke alle fortjener at møde dit åbne og smukke hjerte.

Sune Sloth, 11. sept. 2023

Når han siger, han 'vil have tid til sig selv', 'ikke ønsker at forpligte sig' og 'bare gerne vil være i nuet' er det ofte røde flag. Han bevarer adgangen til dig, men holder øje med andre muligheder. Vær opmærksom på tegnene, så du ikke får åbnet hjertet for den forkerte.

Hvis en mand siger at han gerne vil have ’tid til sig selv’, ’have en uforpligtende relation’, ’skal finde sig selv’ eller ’vil bare gerne være i nuet sammen med dig’, så er det røde flag du skal være opmærksom på hvis du ønsker at gå dybere.

Dybest set holder han øje med, om der kommer noget bedre op, imens han bevarer adgangen til din krop og feminine energi. Det han gør her, er at være uærlig omkring, at han dybest set egentlig ikke ønsker at forpligte sig dybere, men han ved også, at du trækker dig hvis han er ærlig omkring hans intentioner.

Hvis du har åbnet dig dybt op i hjertet til ham, vil du være revet midt over her, især hvis i har haft en længere indledende fase, hvor i har talt om en mulig fremtid sammen, som nu pludselig ikke længere kommer på tale fordi ’han skal have tid til at tænke sig om’. Det sker især, hvis du har oplevet at han kan møde dig dybt seksuelt og du længes efter at være sammen med ham, og udveksle med ham på alle måder, ikke kun seksuelt.

Sune Sloth, 10. sept. 2023

Når hun åbner sig for dig, har hun ikke brug for at høre forelæsninger fra din erhvervede livsvisdom, uanset hvor begavet og velovervejet den er. Hun har heller ikke brug for at få ’løst’ hendes ’problemer’ af dig, så hun kan ’få det bedre’. Hun har brug for, at du åbner hjertet, finder din dybeste kærlighed frem til hende, og bliver sammen med hende uden at forlade hende. Hold om hende, mærk dit hjerte og åben dig op i hendes smerte og mærk hendes dybder. Finder du dette svært, har du stadig arbejde at udføre.


Sune Sloth, d. 8.sept. 2023

Desværre oplever mange kvinder alt for ofte, at deres partner synes, at de er ’for meget’ eller ’for sensitive’, han trækker sig og kan ikke holde til hendes kraftfuldhed, hendes sårbarhed og hendes omskiftelighed.

Men når en mand arbejder sig igennem faser af øget modenhed, vil han på et tidspunkt komme til et punkt, hvor du er attraktiv og utroligt spændende netop af de samme årsager. Her vil han i stedet se dig som kraftfuld, mystisk og spændende, når du åbner dig op over for ham. Det bliver det, som han er tiltrukket af og elsker ved dig. Han vil elske, når du er uforudsigelig, emotionel og lukker op for de vidunderlige kræfter, der gemmers sig i din livmoder og dit hjerte.

’Hvad gemmer der sig nu i hende, som jeg ikke har set før?'

'Hvad åbner der sig nu op, af dybder og saft og kraft som jeg ikke har mødt før?’

I stedet for at skåne ham, kan du vælge den stik modsatte vej for at teste ham: Du kan vælge at åbne dig op for ham, for at teste om han er klar til alt hvad du indeholder og dermed teste om han er klar til rejsen med dig.

Trækker han sig, bliver tavs eller fjern når du åbner op – så er han nok ikke klar til at møde kvinden, der har taget rejsen imod egen modenhed og åbenhed på sig.

Sune Sloth, 7. sept. 2023

Når du som kvinde får signaler fra din mand om, at du er 'for meget' eller 'for sensitiv', skal du vide, at det kan skyldes, at han simpelthen ikke har kapaciteten til at rumme dig in al din skønhed, kraftfuldhed og sårbarhed.

For at udvikle denne kapacitet kræves både en stærk vilje og et glødende hjerte. Det kræver en betydelig indsats fra hans side, at arbejde med den indre modstand, som din længsel efter nærvær og dyb forbindelse vækker i ham.

Han kan føle fordømmelse og irritation over for dig, når du åbner dig op og viser hvem du er, og han kan forsøge at 'fixe' dig, fordi han ikke kan rumme at være i det.

For ham kræver det et åbent hjerte, der kan fornemme den skærende smerte der opstår i dit hjerte, når han trækker sig. Og det kræver al hans vilje at handle på det.

Det forudsætter, at han ønsker at række ud over egen smerte og optagethed af egne behov, for at respondere på din smerte. Som mand kræver det enorm dedikation at navigere gennem eget emotionelle terræn, fordømmelser og irritationer, for i sidste ende at møde dig med fuld opmærksomhed.

Du længes efter dybde, forbindelse og ægte nærvær. Men du kan mærke, at han føler sig presset, og derfor kan du ende med at trække dig tilbage, af frygt for at være 'for meget' eller 'for krævende'. Men det du oplever, er en længsel efter en meget dybere forbindelse mellem kønnene, som faktisk er mulig i dag, og du er ikke den eneste kvinde, der føler sådan.

Hvis en mand tager rejsen på sig, vil han komme til et sted hvor du vil være mere tiltrækkende og spændende når du åbner dig op, og så er du aldrig 'for meget', 'for krævende' eller 'for sensitiv'. Du bare er. Og han ser dig.

Sune Sloth, 5. sept. 2023

Når du står over for et menneske, der ikke forstår dig, og du bliver ved med at forklare dig selv, vil du opleve en følelse af at blive nedbrudt over tid: Din forståelse af virkeligheden, sandheden i dine egne følelser og dine kropsreaktioner begynder du at tvivle på.

Det er her, du skal være særligt opmærksom, for hvis du selv har stor empati, forventer du ubevidst, at andre har det på samme måde, og det er svært at forestille sig, at et menneske kan være anderledes end dig. Derfor ender du med at kæmpe ekstra hårdt for at skabe empati for jer begge. Resultatet er, at du slider dig selv op i forsøget på at gøre dig selv forståelig.

Men sandheden er, at det kræver ægte interesse fra den anden side at møde dig. Det kræver en indsats fra den anden part og et brændende ønske om at lære dig at kende og forstå dine dybder med kærlighed til dig som et unikt væsen.

Dette gælder især, hvis du har at gøre med en person med narcissistiske eller psykopatiske træk. Hvis du gentagne gange føler, at du er nødt til at forklare dig selv og begrunde, hvem du er, og hvis dine virkelighed, følelser og reaktioner konstant bliver sat spørgsmålstegn ved, så befinder du dig på potentielt farlig grund. Er det mig eller den anden, der har et problem?

En person med disse træk vil udnytte din evne til at åbne dig op, være hjælpsom og empatisk som en måde at lære dig bedre at kende. Du vil først opleve at blive mødt og forstået, men senere vil du opleve det stik modsatte, og alt det, du åbnede op omkring, kan blive misbrugt senere og blive fremstillet som svaghed, psykisk sygdom og at du er "for meget".

Der kan drages en generel lære af dette, som gælder for alle relationer: Hvis du finder dig selv i en situation, hvor du gentagne gange må forklare, redegøre og uddybe over for den samme person, så vær opmærksom på, om de har den nødvendige dybde til at forstå dig fra starten af.

Sune Sloth, 4. sept. 2023

Når du arbejder med det, som kommer op i dig, er det ofte tilfældet, at det er noget, der kan transformeres til en højere form – noget, der bringer en højere sandhed og dybere visdom med sig.

I andre tilfælde er det, der kommer op, noget, der blot skal slippes, og som føles forstyrrende og smertefuldt og uden yderligere formål. Uanset hvordan processen former sig for dig, vil du opleve, at du over tid begynder at mærke mere og mere, hvem du er.

Og det er ikke nødvendigvis, hvem du troede, du var, eller hvad andre troede, du var – og her er det magiske: For du har hele tiden været der. Når din sjælsessens træder mere og mere frem i dig, kan du mærke den tydeligere og tydeligere. Den kan ikke sættes på formel og ikke videregives med ord.

Du vil mærke det som en meget stor forandring i dig, men andre vil måske stadig se dig i din gamle rolle og projicere deres opfattelse af dig ind i dig. Nye relationer vil opleve dig helt anderledes, og du vil opleve, at din udveksling med andre mennesker bliver nemmere og nemmere, og at dine valg bliver mere og mere åbenlyse. Du er nødt til at kunne håndtere deres projektioner af hvem du var uden at være reaktiv, for hvis de ikke reagerer på forandringen, er det ikke dem, du skal dele dig selv med.

Det er en proces, hvor det, du vågner op til, er noget, du opdager, hele tiden har været der, men som du kun fornemmede svagt i baggrunden i starten af din rejse.

Sune Sloth, 2. sept. 2023

Selvom det kan synes urimeligt og uretfærdigt, er det nødvendigt at overvinde disse følelser, hvis vi ønsker at komme igennem voldsomme oplevelser der er opstået med andre mennesker, oplevelser der har indlejret sig i vores krop, følelser og sind som noget, der nægter at give slip.

Uanset om vi ser vores livserfaringer som gaver eller forbandelser, fører det sjældent til heling at dele smerten med de mennesker, der har medvirket til vores lidelse, medmindre de selv ønsker at begive sig ud på en rejse mod selvindsigt og ansvar for den smerte, de har været med til at bidrage til.

Selvom vi søger efter forståelse, oplever vi sjældent den grad af forening, vi virkelig har brug for. Der bliver sagt undskyld, og der gives måske tilgivelse. Der loves forbedringer. Men næste gang vi møder personen, opdager vi, at selvom atmosfæren er blevet bedre, er der sjældent noget, der har ændret sig under overfladen.

Nogle gange glider personen tilbage i glemsomhed og gentager den samme adfærd, der tidligere har forårsaget smerte i dig. I nogle tilfælde bliver vores samtaler, hvor vi har delt vores inderste, brugt imod os som et tegn på, at vi er for følsomme, for intense eller for vrede. Måske modtager du endda en skjult hentydning om, at du har et psykisk problem, som du bør få løst hos en psykolog.

I bedste tilfælde skaber vi en illusion af øjeblikkelig forbindelse når vi deler vores inderste, men når virkeligheden trænger igennem, har det også kostet os muligheden for at berøre dybe og vanskelige aspekter sammen med personen, hvilket gør relationen mere og mere smertefuld at være i over tid.

Dog, hvis du mødes og bliver elsket midt i smerten, uden at den anden person trækker sig tilbage og vurderer dig, kan det i høj grad hjælpe med at erkende og forstå det, der gør ondt, og det kan fremme helingsprocessen.

Erfaringen har lært mig, at det uundgåeligt at påtage os det fulde ansvar for vores egen smerte, selvom den ikke oprindeligt skyldtes os selv. Uanset hvordan vi bliver mødt.

Sune Sloth, 1. sept. 2023

Mange af os føler dybt inde, at det må være muligt at komme hjem til det sted hvor vores hjerte er fyldt af kærlighed, hvor din krop er elsket nøjagtig som den og din sjæl forstået.

Vi har en form for hjemve og inderst inde ved vi godt at et sådant sted burde eksistere, men de færreste har oplevet det her på jorden. Du er ikke alene i din længsel.

Vi har fra erfaring oplevet, at man kan komme meget tættere på dette sted og at man rent faktisk kan møde mennesker som forstår en, som ser ens sjæl og ønsker at se dine dybder. De er få, men de er derude. Mennesker som i hjertet ønsker at se dig uden en vurdering, og som har en dyb intention om at tage ansvar for egen vej når de alligevel kommer til det.

Sune Sloth, 31. aug. 2023

En ting vi personligt har erfaret som mennesker, er at man nemt kan ende med at vise for meget af sig selv og derefter føle en form for 'oversharing'.

Men husk på, at det ikke er alle, der fortjener at se det smukke menneske, du er. Lad dem derfor blot kritisere dig for alt det, de tror, du er, og overvej omhyggeligt, hvem du deler dig selv med. Det er ikke alle, der fortjener at værdsætte den person, du er.

En forudsætning for dette, som vi har erfaret, er at blive mødt og elsket af mindst én person i dit liv, som forstår dig og ser dig for dit smukke hjerte og dine rene intentioner. Dette gælder uanset om du, ligesom alle andre, begår fejl, lærer af dem og udvikler dig gennem en proces af dybere erkendelse om livet. Denne proces skal æres og beskyttes mod dem, der ikke ser disse aspekter i dig.

Vi ønsker denne oplevelse for alle jer, der handler ærligt og gør jeres bedste, men alligevel oplever at blive oversvømmet af kritik, gaslighting og nedladenhed, selvom I handler ud fra de reneste intentioner.

Derfor: Det er ikke alle, der fortjener at kende dit sande jeg. Lad dem blot kritisere den, de tror, du er.

Sune Sloth, 30. aug. 2023

Cameron Greys kunstværk illustrerer for mig mandens interne kamp for at åbne sit hjerte og bevidsthed. Mange kvinder undrer sig over, hvorfor mænd ikke umiddelbart åbner sig, når de føler kærlighed. Dette skyldes dog, at det er en kompliceret proces for manden, der er fyldt med interne barrierer.

Manden skal erkende og gradvist overvinde sine egne begrænsninger for at kunne nå en højere bevidsthed. Denne proces kan medføre smerte og usikkerhed, da det indebærer at bryde fri fra velkendte ideer og begrænsende tanker. Carlos Castaneda beskriver det således: "Self-importance is our greatest enemy [...] Warriors fight self-importance as a matter of strategy, not principle."

Når manden begynder at stå over for sine barrierer, opstår der en dyb smerte, som han skal være villig til at udholde. Han skal vælge at åbne sig op for dybere kærlighed og højere bevidsthed, før han fuldt kan se og anerkende kvinden. Kvinder skal forstå, at dette ikke er et valg, de kan træffe for manden.

Kvinden kan dog falde i fælden ved at klamre sig til håbet om mandens transformation, selv når det tydeligt viser sig, at han ikke er klar. Hvis manden ikke formår at håndtere smerten og ikke har en strategi, er det usandsynligt, at han vil åbne sig. På den anden side, hvis han er parat til at imødegå smerten, kan kvinden støtte ham i hans proces.

Under mandens transformation kan kvinden stå over for udfordringer. Det kan være skræmmende at overvære hans kamp og usikkert, hvad udfaldet bliver. Det kræver, at kvinden er villig til at risikere relationen og at tro på mandens styrke, selv i hans svageste øjeblikke. Det er en mulighed for kvinden at ledsage manden gennem mørket, med kærligheden som den ledende tråd tilbage mod lyset.

Sune Sloth, 30. aug. 2023