Hvad er Magdalene Effekten?


Magdalene Effekten handler om forbindelse, om det så er forbindelsen til dig selv, til dine børn, til din partner, til din seksualitet eller til din spiritualitet, og om hvordan du kommer tilbage til forbindelse, når den er brudt, for det at føle sig afskåret er den mest smertefulde tilstand, mennesket kan opleve.

 

Så hvordan åbner du igen, når dit system lukker og trækker sig sammen i beskyttelse? Og hvordan hjælper du dine nærmeste med at åbne, når de lukker, og især dine børn, som du i mange år har et stort ansvar for? Og hvornår er et andet menneskes lukkethed og forsvarsmønstre ikke dit ansvar, men noget du bør flytte dig fra?

 

Det er menneskets hoved-udfordring og derfor taler vi her på siden om alle de udfordringer, der opstår i det relationelle, f.eks. hvordan vi længes og lider under kærligheden, higer efter seksuel ekstase, forsøger at undvige smerten i de menneskelige overlevelses- og forsvarsmekanismer, samt om den vanskelige biologiske tilknytning og dens mønstre.

Hvem er Maria Magdalene?


Maria Magdalene er den sidste skikkelse, der repræsenterer det feminine guddommelige aspekt i vores kulturs mytologiske fortælling. Hun blev dog fejlfortolket, reduceret og nedgjort for at få tingene til at gå op med et udelukkende maskulint kosmos – Guden, sønnen og den maskuline helligånd. Det er blot ikke sandt.


Kosmos består af det feminine og det maskuline, og den evige dans mellem dem i dens mange variationer. Uanset om du er kristen eller definerer dig selv som troende eller ej, vil din bevidsthed være påvirket af, hvordan menneskehedens mytologi udfolder sig og fortolkes, og derfor fornemmer du sikkert også, at der er noget i gære i denne tid, vi lever i.


Det feminine er for alvor vendt tilbage efter tusinde års selvvalgt eksil, og hun ønsker om nogen at danse med det maskuline i ligeværdighed, kraft og kærlighed.


Siden her har til formål at kaste lys på alle de områder, hvor dansen mellem det maskuline og det feminine i dig og i dine relationer er gået i stå, og vise måder hvorpå smerten og fortvivlelsen kan forløses, så den ekstatiske dans atter kan genoptages.


Opgøret med kampen mellem polerne er ved at være forbi, og noget nyt kan derfor skabes - det kalder vi Magdalene Effekten.


Vi elsker at du læse, ser og lytter med.

 

Kærlig hilsen,

Mette og Sune

Se en samtale ovenfor, hvor vi uddyber Magdalene Effekten