Bøger skrevet af 

Mette Carendi Sloth

Mettes Carendi Sloth's bøger (tidligere Mettte Carendi) kan købes på Saxo.dk via linket her og høres via lydbog på Mofibo.


Læs mere om bøgerne nedenfor (tryk på titlen for at udvide teksten) - desværre kan ikke alle bøger længere fås i handlen, hvorfor vi anbefaler, at man låner dem på biblioteket. Vi henviser i øvrigt til vores podcast og Youtube-kanal for ny information.

Samtaler med min imaginære datter

af Mette Carendi

Samtaler med min imaginære datter er en hyldest til kvinden og manden, pigen og drengen og til alt det, der udfolder sig mellem dem.

Bogen forsøger at sætte ord på og vise dig, hvordan du:

Bogen er til hende og ham, der ønsker at forstå sig selv bedre, så det bliver muligt at række ud over sig selv og være der for den anden i kærlighed.

Uddrag af indledning

Hvis jeg havde en datter, var der mange ting, jeg gerne ville fortælle hende om det at være en pige og en kvinde – viden jeg selv savnede, da jeg begyndte at interessere mig for drenge og mænd, blev en andens ægtefælle (og senere skilt), blev mor og skulle jonglere arbejdet, passionen, spiritualiteten og familielivet på en og samme tid. Mit moderskab viste sig kun at skulle omfavne en søn, men han har om nogen også brug for at forstå piger og kvinder. For mange mænd fortæller mig, at de famler i blinde og alt for ofte snubler på måder, der skubber deres intimpartner længere væk, end de formår at trække hende tæt. Mange mænd føler sig splittede mellem parforholdet og den personlige frihed, forstået som at hvis de vælger det ene, er de nødt til at give afkald på det andet, og her fravælger en del derfor at indgå i faste parforhold, eller lukker ned i forholdet på måder, der gør, at kvinden på et tidspunkt går. Men det er ikke kun mændene, der har det svært. Alt for mange kvinder føler sig også splittede, dog på lidt andre måder. De oplever, at de skal vælge mellem parforholdet og kærlighedslængslen, da de ikke føler, de kan skabe den følelsesmæssige dybde i relationen til en mand, som de har brug for. Mange kvinder giver derfor afkald på parforholdet og vælger at gå vejen selv.

Parforholdet ligner altså efterhånden en truet dyreart, der står på grænsen til at uddø. Men er parforholdets dødsskrig måske nærmere fødselssmerter, vi skal lære at stå igennem, så en ny intimitetsform kan få lov at se dagens lys? Måske en form hvor kønnenes forskellighed viser sig at være berigende og ikke bekrigende? …

Det er relationsdansen, der både indeholder ekstase, ynde såvel som tåkrummende snublerier, jeg efter bedste evne beskriver i bogen, der på mange måder er formet som samtaler med min imaginære datter. Bogen er dog lige så meget skrevet til mit yngre selv og til alle de unge piger og drenge, kvinder og mænd, der måtte finde samtalerne brugbare i forhold til at forstå følelser, begær, tiltrækning, frihed og hvad der skal til for, at du som menneske kan navigere i dette modsatrettede virvar.

Harmoniske Unger

af Mette Carendi

Harmoniske unger – med kærlighed og nærvær er den første bog i Danmark, der tager forældre følelsesmæssigt i hånden hele vejen fra undfangelse og igennem barnets første syv leveår. Bogen giver et solidt teoretisk fundament, såvel som den byder ind med masser af konkrete tips, råd og personlige beretninger. Harmoniske unger – med kærlighed og nærvær viser, hvordan vi med bevidst forældreskab sikrer harmoniske unger og dermed en harmonisk verden.

Bogen viser dig, hvordan du:

Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst

af Mette Carendi

Bogen viser dig, hvordan du: