Magdalene Effekten handler om at genoprette forbindelsen, uanset om det drejer sig om forbindelsen til dig selv, dine børn, din partner, din seksualitet eller din spiritualitet. Når forbindelsen er brudt, kan det føre til den mest smertefulde tilstand, som vi mener at mennesket kan opleve - følelsen af at være afskåret, isoleret og ensom.

 

Så hvordan åbner du igen, når dit system lukker og trækker sig sammen i beskyttelse? Og hvordan hjælper du dine nærmeste med at åbne, når de lukker, og især dine børn, som du i mange år har et stort ansvar for? Og hvornår er et andet menneskes lukkethed og forsvarsmønstre ikke dit ansvar, men noget du bør flytte dig fra? Dette er i vores optik menneskets hovedudfordring, og derfor fokuserer vi på alle de udfordringer, der opstår i det relationelle rum, såsom vores længsel og lidelse under kærligheden, vores trang til seksuel ekstase, og vores forsøg på at undgå smerten ved menneskelige overlevelses- og forsvarsmekanismer, samt den komplekse biologiske tilknytning og dens mønstre.


Det feminines genkomst


Maria Magdalene er den sidste skikkelse, der repræsenterer det feminine guddommelige aspekt i vores kulturs mytologiske fortælling. Hun blev dog fejlfortolket, reduceret og nedgjort for at få tingene til at gå op med et udelukkende maskulint kosmos – Guden, sønnen og den maskuline helligånd. Det er blot ikke sandt.


Kosmos består af det feminine og det maskuline, og den evige dans mellem dem i dens mange variationer. Uanset om du er kristen eller definerer dig selv som troende eller ej (jeg selv definerer mig f.eks. ikke som kristen eller troende i religiøs forstand), vil din bevidsthed være påvirket af, hvordan menneskehedens mytologi udfolder sig og fortolkes. Og derfor fornemmer du sikkert også, at der er noget i gære i denne tid, vi lever i.


Det feminine er for alvor vendt tilbage efter tusinde års selvvalgt eksil, og hun ønsker om nogen at danse med det maskuline i ligeværdighed, kraft og kærlighed.


Siden her har til formål at kaste lys på alle de områder, hvor dansen mellem det maskuline og det feminine i dig og i dine relationer er gået i stå, og vise måder hvorpå smerten og fortvivlelsen kan forløses, så den ekstatiske dans atter kan genoptages.


Opgøret med kampen mellem polerne er ved at være forbi, og noget nyt kan derfor skabes - det kalder vi Magdalene Effekten.


Vi elsker at du læser, ser og lytter med.


Kærlig hilsen,

Mette og Sune