Kvinderne er langt foran, fordi de har arbejdet med dem selv igennem årtier, mens mange mænd ikke har udviklet sig på den relationelle og personlige front.

 

Mange mænd "halter" bagefter, når det handler om at blive mere modne, og evnen til at være nærværende overfor kvinden er fraværende.

 

Mænd kræver, på trods af den manglende indsats, dog stadig sex - og gerne meget af den. Han søger variation, og at hun skal ”træde til” og tage sig af hans lyst, når den "presser sig på". 

 

Mange mænd går og drømmer om, at møde en kvinde der er fuld af lyst, skønhed, liderlighed, ungdommelighed og sødme, som han via en fed bil, høj social status, fysisk træning, god uddannelse mv., kan sikre relationen til. Men virkeligheden viser sig ofte at være en helt anden, og derfor konkluderer han, at han enten må have valgt den forkerte, eller at kvinder bare er "sådan". Ingen af delene er sande.


Hans fokuserede opmærksomhed på hende, er hans største uforløste potentiale, som han typisk ikke ved, at han har. At vælge hende til, og kunne fastholde valget uanset, hvad der distraherer ham, er den vej, han endnu ikke har afsøgt.


Den manglende lyst fra hendes side opstår primært, fordi hun har mistet tilliden til ham, da han ikke står rent i sin intention og ikke er ærlig. Han får lukket sig om sig selv og tager ikke ansvar for, at hans opmærksomhed flakker. Når hun mærker, at forbindelsen til ham bliver brudt, spørger hun ind til ham, og han bliver undvigende.

Modenhedskaldet handler om, at søge en dybere forbindelsen til den kvinde han har valgt. Det handler om at vælge kvinden til hel-hjertet i stedet for halvhjertet - og om at tage konsekvenserne af et forkert valg og have modet til at afslutte en relation, hvis det er det, der skal til. Eller omvendt - at stå ved sit valg, hvis han ved, han har valgt den rette og her holde fast i, at han elsker hende og vil hende, selvom hun er i tvivl samtidig med, at han giver hende friheden til at gå, er det, det rette for hende.


At rette sin bevidste opmærksomhed mod hende igen og igen er en gave, kun han kan give hende. Det er et kald til at tage ansvar, og stå rent og åbent, så hun ved, hvad hun har med at gøre.


Det handler både om at stå fast i eget felt og forståelse, når han mærker, at hun projicerer sit eget over på ham, såvel som at kunne indrømme når hans maskuline strukturer falder til jorden med et stort og pinligt brag. For først her kan han arbejde målrettet at hente ansvaret hjem til sig selv, åbent og ærligt, uanset hvor svært det måtte være.


At modnes er vejen til at vække hende, og kun derigennem skabes vejen til den sex, han går og længes efter i hverdagen (men som han i stedet søger igennem porno, utroskab og fantasier om andre i sengen). At vælge én kvinde og holde fokus på hende, er det sværeste at gøre som mand,


Modenhedsrejsen kalder på, at du tør åbne dit hjerte, hvilket er smertefuldt og svært i en mandekrop. Kaldet kræver, at du tør vise din sårbarhed til trods for, at hun i sin egen umodenhed kan komme til at dømme dig.


For at det kan lade sig gøre, må du fokusere din intention og langsomt, men sikkert, få ryddet op i dit bevidstheds-system, så du med tiden ikke længere lader dig bliver distraheret. For kun her kan du fastholde dit fokus på hende. 


Det er ikke en nem opgave, for mandens bevidsthed er fanget i nedarvede strukturer og stive overbevisninger. Vi mænd har lært at presse følelser ned, og holde hårdt fast for at overleve - vi er oppe imod 50.000 års evolution. Men det er muligt. 


Så tager du rejsen på dig?